Ağaç İsteyen Tohum Eker

Ağaç İsteyen Tohum Eker

Ağaç İsteyen Tohum Eker

AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER


Güzel söylemiş Mevlana;
 
Kuru duayı bırak. Ağaç isteyen tohum eker diye. 
 
Hepimizin kendi hayatlarında istediği sayısızca istekler var. İş hayatı, özel hayat farketmeden sürekli birşeyler istiyoruz. İstemek aslında bizdeki arzu duygusunu arttırıyor. İstemek yaşam motivasyonunun en önemli parçası. İsteyemezsek bulunduğumuz bir alanda devam edemeyiz. Kırılım noktası isteklerimizi gerçekleştirmek için ne yapıyoruz sorusunun cevabında başlıyor.
 
İsteklerimiz bizim duamız. Ama tohum yoksa hiçbir işe yaramaz. Sadece tohum ekmekle de iş bitmez. Sabırla beklemek ve o toprağa bakmak gerek. Ağaç bir anda oluşmaz. İşte isteklerimizde böyle. Ben toprağı verimli hale getirdim, tohumu da ektim nerde benim ağacım dersek kayıp dönemimiz başlar.
 
İstekleri ve hedefleri için koşmayan, çabuk yorulan, sadece isteyen veya istekleri ve hedeflerinin sonuçlarına hemen sahip olmayı arzulayan  insan sayısı çok ama çok fazla. Büyük bir ARZU VE İSTEK KİRLİLİĞİ yaşıyoruz diyebilirim.
 
Bugün okuduğum bir yazıdan küçük bir kesit akatarayım;
 
Facebook beni reddetti. Muhteşem insanlarla tanışmak için çok iyi bir fırsattı. Bir sonraki macerayı dört gözle bekliyorum.” Yahoo’da çalışan, Brian Acton adlı mühendis, muhtemelen büyük umutlar ve hayaller eşliğinde yaptığı facebook iş başvurusunun reddedilmesini, twitter hesabından bu sözlerle duyurmuştu.
Belki günlerce, bu işi alırsa hayatında olabilecek olağanüstü değişiklikleri düşünmüştü hevesle. Ama olmamış, daha önce de twitter için yaptığı iş başvurusunun reddedildiği gibi bu başvurusu da reddedilmişti işte.
Acton, reddedildiğine üzülmek yerine, kendini hayatın bir sonraki aşamasına hazırlamayı seçti ve beklediği maceraya kavuşmakta gecikmedi : Yahoo’dan iş arkadaşı Ukrayna göçmeni Jan Koum ile yeni bir uygulama geliştirdiler ve adına da “whatsapp” dediler.
Mobil mesajlaşma uygulaması whatsapp’ın bugün 190 milyon kullanıcısı var ve bu sayı her gün daha da artıyor. Bu uygulamayı bünyesine dahil etmek isteyen facebook ise, whatsapp’ı satın alabilmek için 19 milyar doları gözden çıkarmak zorunda kaldı.
Her ne kadar vazgeçme, kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin gibi sözleri sadece motivasyon sözleri olarak değerlendirsem de;
aslında bu yaşanmış örnek hayatımızda istediklerimiz olmasa da, vazgeçmiyorsak eğer ki mutlaka kazanacağımızı göreceğimize dair ilham veriyor.
Huxley'in dediği gibi; OTURARAK BAŞARIYA ULAŞAN TEK YARATIK TAVUKTUR. :)


Sevgiler,

İbrahim Aktaş

whatsapp
Telefon